СЕНДИ У БЕОГРАДУ


 

 

 

 

пише: Миша Матић

Србија на дан светог апостола Луке у Београду очекује Хилари Клинтон, а Америка у Њу Јорку очекује ураган Сенди! Свуда је опсадно стање. Они не могу ни у дућан, џаба паре, дућани не раде. Ни ми не можемо у дућан, немамо пара, иако код нас дућани раде. Свако има своје муке и своје урагане.

Бомбардовање 1999.

Нама се десило њихово бомбардовање 1999. а њима се 2005. десио ураган Кетрина. Прва хуманитарна катастрофа изазвана људским фактором однела је око 3000 живота, 1000 војника и 2000 цивила, званично још увек нисмо сабрали своје мртве, као ни у једном страдању од Косовског боја до сада, а било их је толико, да ни број масовних страдања Срба не може тачно да се утврди. Какви су нам крвници, а и какви смо ми сами, добро да нас још има, против Бога се не може! Друга хуманитарна катастрофа коју сам поменуо, а која није директно начињена људском руком или умом, ураган Кетрина однео је 1863 људска живота уз 705 несталих. Приближно једнак број. С тим што је у првом случају број погинулих чини око 0.5% популације која насељава Србију, а у другом то износи мање 0,01% становништва САД. Исти број жртава тако изгледа као 50 пута већи злочин. Кетрина је била милосрднија од милосрдног анђела 50 пута.

Ураган Кетрина

Та  катастрофа задесила је оне који су учинили ону прву катастрофу. Претходно их је задесила и хуманитарна катастрофа на Крстовдан ( 11. септембар ) 2001. Тада је у Светском трговинском центру у Њу Јорку, згради Пентагона, на ледини у Пенсилванији и у 4 авиона страдало око 3000 људи. Опет око 0,01% популације, мада сви страдали нису били држављани САД, али су се на своју несрећу тамо задесили. Кажу да је то дело терористичке организације Алкаида, коју је тада предводио Осама Бин Ладен. Ни то није до краја утврђено, јер исказе добијене у затвору Гвантамо ни један суд на свету не може да прихвати као веродостојне.

Збигњев Бжежински и Осама Бин Ладен

Док је било потребно достављати оружје непријатељима Срба, на територији на којој Срби живе, тај исти Осама је за рачун своје вере и америчког новца, то оружје дотављао, како би се број Срба смањио, а повећао у корист оних који су до пре који век били Срби, па преверили и име променили. Све за рачун Осаме и оних које је представљао тадашњи председник САД, Бил Клинтон. Осама није рачунао на то да ко са ђаволом тикве сади о главу му се разбију, или тачније речено, постане храна рибама. Свог пријатеља Осаму Бин Ладена бацили су у море 2011. године. У Авганистану је за 10 година од почетка инвазије америчких, британских и аустралијских трупа погинуло нешто више од 3000 војника агресора, док су они за мање од две године ( 2011 – 2012 ) побили такође око 3000 авганистанских цивила, а ранили око 5000.  О Ираку и Садаму Хусеину да не причамо. Са њим нису били пријатељи, дражи им је био ајатолах Хомеини. Овде је увек суштина свих прича пљачка и освета. Они се тако свете и својим пријатељима и својим непријатељима. Бомбардују, убијају, отимају…

Михаило Петровић, пилот

И Срби су бомбардовали! И то пре Американаца! Имали су Срби ратно ваздухопловство пре САД. Од 1893. Први ваздухопловни официр Србије био је капетан Коста Милетић, школован у Царској Русији. Рођен је у Аранђеловцу 1874.Он је први Србин који пилотирао балоном, са којим је 1909. долетео у Србију, када су купљена 4 балона и формирана ваздухопловна оделења при свакој од 4 армије, по наређењу војводе Радомира Путника. Тада је Српска војска била међу 15 светских армија које су имале у свом саставу и ваздухопловне ратне јединице. Балон у коме је долетео капетан Милетић назван је „Србија“. Капетан Коста Милетић командовао је српским ратним ваздухопловством у оба Балканска и Првом светском рату. Демобилисан је на свој захтев и пензионисан 1921, у чину пуковника. Умро је 1953. и сахрањен у Београду, на Новом Гробљу. Први војни аеродром се налазио у Нишу. До почетка Првог балканског рата Србија је имала 12 авиона и била једна од 4 армије која је употребљавала авионе у ратне сврхе. Од те силе прва су страдала Турска војна утврђења око Скадра. У осматрању Скадра погинуо је први српски пилот Михаило Петровић, који је уједно и прва жртва војне авијације у свету. Рођен је у селу Влакча код Крагујвца 1884., а сахрањен испрва у месту погибије, али кад су велике силе предвођене Аустроугарском, а подстакнуте од Велике Британије отеле Србији излаз на море, Црногорска војска преноси тело Михаила Петровића на Цетиње, а 1931. га породица преноси на београдско Ново гробље, где и данас почива човек који је имао пилотску дозволу са бројем 1 у Србији. Највеће име српске авијације тога доба био је Сава Ј. Микић. Један од другова Михаила Петровића, Косте Милетића, наредника Станковића….. првих српских пилота, који су учестовали у ратним дејствима. Сава Микић, рођен у Сировцу код Шавника 1894. био је оснивач Југословенског краљевског аероклуба, заједно са Арчибалдом Рајсом ( приликом претходне посете Београду, Хилари Клинтон се управо у том клубу састала са представницама НВО Наташом Кандић, Соњом Бисеро и Соњом Лихт, али и са Ружицом Ђинђић ).Носилац је две Легије части, два ордена Светог Саве…. Из војске је на сопствени захтев демобилисан 1919. У Француској завршава правни факултет и започиње политичку каријеру. Више пута је биран за народног посланика. После другог светског рата два пута је хапшен и други пут успева да побегне из комунистичког казамата, али су му запушена уста и проводи наредне три деценије без права на јавно изговорену реч. На Топчидерском гробљу се 1982. од овог јунака и мученика поред осталих опростила и  Титова омиљена песникиња Мунира Мира Алечковић, али као комунистички представник у Друштву за културне везе Југославије и Француске. Французи су успели својим утицајем да од комуниста заштите физички интегритет Саве Микића, али његову политичку каријеру нису успели, као ни да га одбране од иступа комуниста на његовој сахрани.

Српска авијација, са овако светлом традицијом може себе да уброји у малобројне авијације које никад у свом постојању нису дејствовале по цивилним циљевима противника. Њени циљеви су увек била војна утврђена и непријатељске армије приликом одбране или ослобађања Отаџбине. Примери освете и одмазде које извршило Југословенско краљевско ваздухопловство догодили су се током Априлског рата 1941. Први је био 6. априла 1941. Тог дана у зору снаге Трећег рајха напале Краљевину Југославину, а први на мети била је њена престоница Београд. Иако ни тадашње жртве нису тачно побројане, процене се опет кређу око 3000 ( од 1800 до 4000 ). Истог дана, дакле 6. априла 1941. око 16 сати, као одмазду на бомбардовање Београда, бомбардери Југословенског краљевског ратног ваздухопловства бомбардују Грац. Град Грац, због близине границе са Краљевином Југославијом, био је под борбеним мерама противваздушне одбране. Бомбардовани су војни објекти и железничко саобраћајно чвориште.  Погинуо је један човек, 4 зграде погођене, од чега две потпуно уништене. Напади југословенске авијације трајали су од 15:58 до 17:52. како се наводи у немачким изворима. Нису позната имена пилота хероја, који су овај напад извршили, али је позанто име капетана Еугена Рупника, који је са својом ескадрилом током априла 1941. бомбардовао војна утврђења у Италији: војну луку у Барију и ваздухопловну базу у Авијану  ( одакле су 1999. полетали авиони НАТО-а ка српском небу ). Тај официр касније је био командант Параћинске бригаде ЈВуО, под командом ђенерала Драгољуба Драже Михаиловића.

Ето и Срби знају да се свете! И то како! По војним циљевима! На 3000 мртвих, убију једног непријатељског поданика. Милосрднији су од Кетрине, која је 50 пута милосрднија од Америке. Зато прва жена америчке спољне политике заправо бежи у Србију од нове пошасти коју су назвали Сенди. Зна да су Срби милосрдан народ за разлику од њиховог злочиначког ума који војна дејства по цивилима назива анђелом и то милосрдним. То је ум који диктатуру у другим државама укида убијањем потлачене класе, да би диктатора оставио без становништва. То је исти онај ум који на Васкрс бомбардује православне хришћане у Србији. И то не једном. 1999. али и 1944.! Једном зарад комунисте Милошевића, а једном по жељи комунисте Броза! Оба пута страдају српски цивили. 1944. по подацима избегличке владе у Лондону, страдало је око 3000 људи. И те жртве нису побројане. Само српске. Свих 343 немачка војника јесте и то поименце.

Моника Левински

Сачекаће Хилари Клинтон 4000 српских полицајаца, али не да је приведу правди и закону, већ да је заштите од српског народа. Пошто има осветничке жеље, можда ће једног од те 4000 изабрати да се освети мужу Билу за фелацио Монике Левински. Има широк избор и једно је сигурно, да ако се освети и Билу и Моники за фелацио, тај полицајац неће писати мемоаре о кунилингусу са Хилари Клинтон који ће бити бестселер у Америци или Србији. Овде полиција не пише ништа сем казни своме народу, овде она, по речима њеног министра, бије, али и чува све што треба, од сексуално настраних до Хилари Клинтон. Кажу да им је то посао и да су за то плаћени. Све за паре. Чист амерички резон. Са тим резоном стиже и Хилари у Београд, да бежећи од Сенди, отме Косово и Метохију Србији о једном трошку. Чула је да је Косово срце Србије, па је можда помислила да уплати за цену срца која су продавали, вадећи их Србима у жутој кући. Ово срце се неда ни на силу ишчупати, управо на 100 годишњицу његовог ослобођења од турског ропства. Не може га од Србије отргнути ни Кетрина ни Сенди заједно, а камоли освете жељна државна секретарка Америке. Али могу овдашњи комунисти! Већ су то једном пробали да ураде на Бујанској конференцији 1. јануара 1944. Тада су комунисти предвођени Панлом Јовићевићем и Фадиљом Хоџом, потписали резолуцију у којој дословце стоји: „Косово и Метохија је крај који је насељен највећим делом албанским народом, а који као и увек, тако и данас – жели да се уједини са Албанијом. Према томе осећамо за дужност указати прави пут којим треба да пође албански народ да би остварио своје тежње. Једини пут да се Албанци Косова и Метохије уједине са Албанијом јесте заједничка борба са осталим народима Југославије против окупатора и његових слугу. Јер је то једини пут да се извојује слобода, када ће сви народи па и Албанци бити у могућности да се изјасне о својој судбини са правом на самоопредељење до отцепљења. Гаранција за ово јесте НОВЈ, као и НОВА са којом је уско повезана.. На истој конференцији промењено је српско име Метохије у шиптарско Дукађин. Из тог разлога треба опрезно схватити поруку председника владе Србије упућену Хашиму

Ивица Дачић

Тачију: Косово је и моје и твоје! Ивице, Косово је сада можда твоје, али Тачијево није сигурно!

Немој ни да буде, јер нестаће једном и Тачија и тебе, а Косово ће остати да сведочи о српском постојању, ако Срба и не буде на њему било. По гробовима ће нас познати.

Хилари, поред полицајаца, чека те и оних 3000 српских гробова из 1999. Добродошла!

One comment

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s