БУЂЕЊЕ СТУДЕНАТА, једна похвала


Дужност одговорних појединаца, дужност генерација зрелих јесте да однегују ову искру националног освешћивања и буђења, искру која ће се разбуктати у ватру слободарства какву наш Народ заслужује, по којој је повесно познат и на коју мора остати поносан.
На слици: студенти београдског универзитета током данашњег протеста против срамне одлуке хашког суда.
Фотографија: http://www.nspm.rs

…Део текста изворно објављеног августа 2011. године на патриотској блогосфери

Пише: Станимир Трифуновић
Извор: Плетеније словес 
…Зато ће Србију ослободити данашњи голобради средњошколци чије се пропагандно убризгане илузије већ драматично сударају са аутистичном ароганцијом окупатора и инфериорних домаћих власти са једне стране и исцрепљеним очекивањима о ЕУ-бајци, генерација њихових обманутих родитеља са друге стране. Oни чији гнев неће бити управљен само према држави и режиму, већ и према нама који смо индолентно ћердали време које је припадало не само нама већ и њима. Управо они којима нећемо имати право ни слово да кажемо јер смо годинама раније ћутали када је требало гласно говорити. Они којима нисмо оставили ништа осим понижења.

Није то само последица националног освешћивања, неко ће рећи разочарања ЕУ, већ и природног процеса регенерације атрофиране националне свести, процеса који има своју унутрашњу рехабилитациону динамику. Као и свако оздрављење, уосталом.

Обавеза свих нас, старијих, јесте да наше власти, актуелну и сваку следећу,  утолико више уколико су одрођеније од свог Народа и националних интереса, узнемиравамо  чињеницом да је отпочео ослободилачки процес и да на ред долази и ослобађање Отаџбине. Обавеза нам је и да генерације данашњих средњошколаца некукавички припремамо за мисију која их очекује, свесни и дргаовољно пристајући да и сами будемо жртве препорода који ће они донети, препуштајући им заслужено не само место у управљању земљом већ и у сопственој националној историји. А то стога што је свака одбрана Слободе судбински повезана са трајном и одрживом борбом за њено освајање, што суштински јесте мукотрпни, циклични, еволутивни процес.

Дужност одговорних појединаца, дужност генерација зрелих јесте да однегују ову искру националног освешћивања и буђења, искру која ће се разбуктати у ватру слободарства какву наш Народ заслужује, по којој је повесно познат и на коју мора остати поносан.

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s