Грађани потпуно обесправљени, београдске власти праве бескућнике !


objekat1

Београд – У среду 20. Фебруара у Србији је обележен дан Социјалне правде. Уместо нових радних места, као што је и претходна, а и садашња власт обећала, траже се средства за отварање Народних кухиња, социјалне помоћи…

Ако се има у виду да преко 50 хиљада људи има само један оброк захваљујући народним кухињама, да милион и више људи преко 65 година живи у тешком сиромаштву без икаквих примања, неколико десетина хиљада деце има само један оброк дневно, да само у главном граду има 3000 хиљаде бескућника од тога хиљаду деце, јасно је да је наша земља социјално не угрожена него упропаштена.

И поред свега, власт сем што прича о помоћи угроженима не ради апсолутно ништа. Односно скоро ништа. Ради на одузимању домова онима који су се на неки начин збринули, правећи тако још бескућника и још социјалних случајева.

 

opstinski3Председник општине Стари град Дејан Ковачевић, члан демократске странке, ради нечијих потреба одлучио је да исели једну породицу на улицу. Подсећања ради, прошле године је такође на Дорћолу исељена је петочлана породица Кркић, а кућа у којој су живели, заједно са двориштем али и објектом у ком је одржан Први српски совјет, предато је у власништво Турцима.

У прилогу прочитајте молбу власника куће, чије је рушење предвиђено за понедељак.

Поштовани,

у понедељак, 25.02.2013г.у 9 часова, у улици Кнегиње Љубице 34, на Дорћолу, моја породица и пријатељи покушаћемо да се супроставимо незаконитом, насилничком и самовољном спровођењу рушења наше куће од стране општинске инспекције Старог града.

Без права на Уставом загарантовано право на жалбу, без могућности да утврдимо и објаснимо чињенично стање, без могућности да заштитимо намештај и покућство у другом делу стана,без било каквог права на одбрану, чак ни на одлагање због временских услова.

У дворишту се налази и општински стан потпуно урушен, легло заразе и болести, препун фекалија, без струје и воде. Закон о сређивању таквог стана нажалост не постоји, али за рушење увек постоји закон. Докле!

Позивамо Вас да испратите и да својим присуством помогнете одбрану.

Одбрану нормалног живота, у нормалном дворишту, на нормалном Дорћолу.

Миладиновић Предраг

Кнегиње Љубице 34, тел 0637727344

Весна Веизовић

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s