Упознавање са Мирославом Бичанином


Да се представим: Мирослав Бичанин. Имам 53 лета, жену, ћерку  од 22 и сина од 26 година. Живим у Суботици. Порекло водим са Косова село  Велико Крушево, општина Клина, близу Пећи. Мој живот је музичка уметност, фолклор и очување Народне традиције кроз ову уметност. Свирам хармонику. Музика на мене делује као када ставите мелем на рану. Вегетаријанац сам. Не једем ништа што има очи, односно никог.

Ово што прочитам што Драган напише, то нигде нисам нашао. Од своје ране младости сам осећао да негде нешто није у реду. Моје неко ЈА се увек негде бунило, а обзиром да сам имао васпитаче, наставнике, професоре.., и родитеље, који су им веровали, на неки начин сам на силу одвучен од својега ЈА.

Читајући Драгана, почео сам да схватам где је ГРЕШКА и да се враћам себи и својему ЈА.

Немам речи којима бих описао своју срећу што сам открио Журнал и Драгана. Прогледавам, освешћујем се, (одучавам се) и учим нова истинита знања и живим садашњи тренутак како ме Драган учи. Имам једног драгог пријатеља који такође чита Драганова писања и његова су искуства као и моја. Једино са њим имам разговор и ми смо из рекао бих, истог звезданог јата. На жалост, ако некоме другом говорим о овим стварима, ретко где ме ко саслуша, а камоли да нешто и разуме. У мањини сам. Мене то не обезхрабрује. Сваки дан чекам Драганов нови текст и објаве.  Ово моје писаније, Верице, можеш слободно уредити по жељи, а да не изгуби смисао и поставити јавно на журнал (обзиром да знамо да код вед Срба није било персирања, да је то увезено са запада да нас што више удаље једне од других, ја се теби искрено и нашки обраћам са ТИ као да сам ја, а ти из мог истог јата, а верујем да јесмо и као да смо род.)

Дакле, срећан сам, јер имам Драгана за учитеља и тебе која си нам карика спајања у смислу некаквог контакта. Од када читам његове текстове, жудио сам да га упознам на било који начин. Овако, преко тебе, малко сам му се приближио. ​Желим да идем напред и навише. Живели!

-на слици Мирослав са својом ћерком-

Advertisements

One comment

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s