Смртоносна бактерија „е-кола“ је произведена генетски! Ко стоји иза завере?


 Изгледа да се најцрње слутње Н. Алексића из Еколошког Покрета већ обистињују- Време је за АКЦИЈУ(Редакција) …Адамс тврди да је стварање и ширење тог типа бактерије, вероватно случај тајне употребе хемијско-биолошког оружја! У недавној прошлости, многе владе и корпорације су вештачки стварале сличне проблеме и експерименте, са циљем употребе тих „решења“ у будућности, тврди Адамс. Ово сада изгледа као још један случај вештачког стварања „проблема“, да би нам после НЕКО понудио „решење истог  проблема“!

 

 

ДВОДЕЛНИ ИЗВЕШТАЈ: ОБРАТИТЕ ПАЖЊУ НА ДРУГИ ДЕО ЧЛАНКА СА ДЕТАЉНИМ НАЛАЗИМА ИНСТИТУТА „РОБЕРТ КОХ“:

 

1.Покушај масовног убиства ради профита?  Или покушај депопулације планете, као што то тврди уважении господин Алексић? Једно је сигурно, неко нам ради о глави…

Русија Данас

18 јун 2011

Епидемија мистериозног типа „е-кола“ бактерије је већ усмртила преко 40 људи широм света.

Страхујући да ће та зараза постати опасна глобална епидемија, научници као и неки  грађани , се отворено питају како се тај „непобедиви“ тип заразе појавио, и шта би могли да предузму да га елиминишу.

„Ако проучите тај „тип“ генетски… доћи ћете до закључка да је тај тип бактерије био изложен од стране 8 разних врста антибиотика приликом стварања,“ каже Мајк Адамс, главни уредник магазина „Природне Вести“. Тај „производ(бактерија)“, према Адамсу, није нешто што се десило само од себе у природи.

„Тако нешто се не дешава у природи где постоји може да постоји нека отпорна бактерија,“ он тврди. „То изгледа потпуно генетички,  и морало је да буде произведено генетички.“

„Ово што се сада дешава дефинитивно није случајна природна епидемија!“

И поред употребе осам најделотворнијих антибиотика, болнице широм света нису успеле да излече оне који су инфицирани том бактеријом, тако да више нису у стању да пруже адекватну терапију пацијентима зараженим од тог типа „е-коле“. Адамс наводи, да је тренутно око 900 људи у опасности од престанка рада бубрега, зато што једноставно не постоји антибиотик или вакцина за тај тип бактерије.

Адамс тврди да је стварање и ширење тог типа бактерије, вероватно случај тајне употребе хемијско-биолошког оружја! У недавној прошлости, многе владе и корпорације су вештачки стварале сличне проблеме и експерименте, са циљем употребе тих „решења“ у будућности, тврди Адамс. Ово сада изгледа као још један случај вештачког стварања „проблема“, да би нам после НЕКО понудио „решење истог проблема“!

Све док не добијемо одговоре на ова питања, Адамс упућује да је сада веома препоручљиво постављати питања надлежнима, све док не добијемо одговоре. Прво питање на листи: Одакле је уистину дошла ова „мистериозна бактерија“?

Превод: Миодраг Новаковић

Извор: http://rt.com/usa/news/deadly-coli-strain-adams/

————————————————————————————————————————————————–

2. Супербактерија створена вештачким путем

 

Мара Кнежевић Керн

18 јун 2011

Према налазима стручњака из Института „Роберт Кох“ смртоносна ешерихија коли настала је путем низ насилно изазваних мутација, како би се бактерија учинила имуном на лекове. Тако се добила бактерија отпорна на све антибиотике које лекари обично препоручују пацијентима. Хелга Карш, директорка овог института, каже да је у „супербактерији“ пронађен и ДНК организама који проузрокују кугу!?

У свеопштој пометњи изазваној појавом „супербактерије“ у најразвијенијим земљама ЕУ, до јавности све чешће допиру гласови који упозоравају на могућност манипулације страхом. Поврће већ увелико конкурише понуди генетски модификоване хране, па је у том контексту разумљиво понашање медија, систематски избегавају да међу осумњичене намирнице ставе и месо, с обзиром на то да је злоупотреба антибиотика најагресивнија управо на животињским фармама.

 Новинар Мајкл Адамс је међу првима покренуо отворену расправу о томе у часопису „Натурал Неwс“, поставивши питање зашто нико не говори о волшебном начину на који је ешерихија коли постала отпорна на девет различитих антибиотика, да би се тако опремљена одједном „случајно“ нашла у прехрамбеним производима?

Инкримисана бактерија – према налазима стручњака из Института „Роберт Кох“ – припада врсти 0104, која у нормалним условима скоро никад није била резистентна на антибиотике, што буди оправдану сумњу у њено „спонтано“ појављивање на светској сцени. Научници сматрају да је „мутација могла настати само у вештачки створеним условима – путем ‘мутатион пресуре’ (низ насилно изазваних мутација), како би се бактерија учинила имуним на лекове – што значи да је ешерихија коли намерно и систематски излагана сваком од осам наведених антибиотика, да би се добила бактерија отпорна на све антибиотике које лекари обично препоручују пацијентима“.

Адамс подсећа на случај из октобра 2009. године, када је „Њујорк тајмс“ објавио текст о ешерихији коли 0157Х7, која се појавила код пацијенткиње на интензивној нези. Сумња је том приликом пала на хамбургер који је пацијенткиња конзумирала, а „Тајмс“ се тим поводом фокусирао на процес исхране стоке на великим фармама, што је и довело до нетипичног развоја бактерије у организмима животиња.

Јавности је промакла још једна изјава директорке Института „Роберт Кох“ Хелге Карш (на коју подсећа „Натурал Солутион Фондатион“), да су у институту открили да је у „супербактерији“ пронађен ДНК из ешерихије коли (што су и очекивали), али је неочекивано пронађен и ДНК организама који проузрокују кугу, одговорну за Црну смрт (1348-1351).

ИМПЕРИЈА УЗВРАЋА УДАРАЦ

У последње време, „Монсантова“ ГМО технологија убрзаним темпом губи клијенте – Индија је на путу да затвори врата ГМ технологији, а Перу је увео десетогодишњи мораторијум на увоз и експерименте у овој области. С обзиром на то да и ЕУ још увек одуговлачи са прихватањем комплетног биотехнолошког пакета, за очекивати је да империја узврати ударац. Као у јефтином пропагандном филму, рефлектори су се унисоно окренули према поврћу, са тенденцијом да се оцрни овај сектор и направи место за „безбедне“ ГМО продукте.

„Wалл Стреет Јоурнал“ је, у међувремену, демантовао да су органске клице узрок контаминације ешерихије коли, „али се срамна игра наставља не би ли се уништило поверење у једну за другом пољопривредну културу… Крајњи циљ је убедити људе да је једина безбедна храна мртва храна“, каже Мајкл Адамс, подсећајући да на сировој, генетски неманипулисаној храни компаније не могу да зараде, док пастеризована, „хомогенизована“, димљена, озрачена, конзервирана храна доноси сигуран профит. И болести, за које они већ имају лек или вакцину.

Независни истраживач Дејвид Кац тврди да се хајка на „планетарно царство органски гајеног поврћа“ базира на претпоставкама које шире панику, како се испитивања не би усмерила према месу и производима животињског порекла. Кац сматра да је ГМ сточна храна узрочник настанка мутаната из света бактерија и вируса, и да је неопходно хитно преиспитати цео ланац исхране на фармама које су стоку свеле на ниво индустријског производа, који треба да донесе што више зараде са што мање улагања.

Страшно је што ће у том ланцу страдати и поврће, ђубрено стајским ђубривом добијеним са овако конципираних фарми. Кад се на крају бактерија нађе у спанаћу „спалићемо спанаћ, уместо да преиспитамо читав ланац исхране како би прозвали правог кривца“.

Најновије откриће новог типа потенцијално смртоносне бактерије МРСА на сточним фармама у Великој Британији, научници са Кембриџа везују за рутинску употребу антибиотика која доводи до епидемије инфекција отпорних на антибиотике. Ове бактерије су се „неочекивано“ са животиња пренела на људе, о чему сведоче налази лекара из неколико европских земаља, они су код пацијената открили бактерије идентичне онима које су пронађене код свиња, живине и крупне стоке.

Већина крава погођених овим вирусом имала је додатне инфекције вимена, па је њихово млеко забрањено за људску употребу. Европска агенција за безбедност хране упозорила је на ову појаву 2008, предвиђајући могућност да МРСА и ешерихија коли постану потенцијално смртоносне болести.

МОНСАНТОВ рБГХ И БЕЛА КУЋА

Џефри Смит је у књизи „Семе обмане“ осветлио део подвала којима се служи „Монсанто“ у наметању својих производа светском тржишту, а једна од њих је везана за хормон раста рБГХ, убризгаван кравама како би се поспешила производња млека. „Хормони раста се природно стварају у хипофизи животиња, што су научници искористили још 1930. године дајући ињекције екстракта говеђе хипофизе у циљу повећања приноса млека. Од тога се убрзо одустало – због лошег комерцијалног ефекта – све док генетски инжењеринг није створио нову ‘исплативу’ методу. У ‘Монсантовим’ лабораторијама је издвојен ген краве који ствара хормон раста да би га промењеног уметнули у бактерију ешерихију коли, стварајући од ње живу фабрику. Кад се тај хормон убризга у организам животиње појача се рад читавог метаболизма, што доводи и до пораста производње млека.“

Уместо да ову ризичну методу подвргне дугогодишњем испитивању, провера лека је – према накнадном признању ФДА – трајала 28 дана, после чега је „Монсанто“ убрзаним поступком добио дозволу за излазак на тржиште.

Неколико година после пуштања лека у промет, канадски научници су саставили дугачак Извештај о анализи пропуста, у којем су оптужили ФДА да је њена евалуација била „само теоретска рецензија која је закључке произвођача узела здраво за готово“. ФДА је 1998. године признала да је у поступку прекршена службена процедура и да од произвођача никад није добила непречишћене податке, до којих ни током маратонског судског спора тужилац није могао да дође. Суд је пресудио у корист „Монсанта“, тврдећи да је тражена документација пословна тајна, иако је представник за штампу Беле куће – током акције одбране ГМ хране (2003) – тврдио да су подаци ГМ истраживања свима доступни.

После бројних протеста преварених сточара на терен су ступили активисти еколошког покрета, на основу украдених података утврдили су да су краве којима је убризгаван „Монсантов“ рБГХ имале значајне здравствене поремећаје. С обзиром на то да су ови подаци постали доступни јавности тек после добијања дозволе за производњу рБГХ препарата, они – према важећем закону – нису могли утицати на његову даљу судбину.

Европа, Нови Зеланд, Аустралија, Јапан и друге индустријализоване земље доскоро нису допуштале употребу рБГХ-а, али потрошачи у Америци већ неколико година конзумирају овакво млеко – и то без упозорења.

Бела кућа је и овом приликом заступала интересе крупног капитала, тврдећи да ће се захваљујући рБГХ-у производња млека повећати, а цене смањити. Остаје отворено питање: коме је сад у интересу повећање производње млека, када се зна да је влада од 1986. до 1987. године плаћала фармерима да пет година престану са производњом млека, те је заклано 1,5 милиона крава музара у циљу заустављања „претеране производње млека“!

Мариа Родале, писац књиге „Органик манифесто“, тврди да је корен наших проблема у правном систему, јер одбацује принцип предострожности – што у научном смислу значи да се пре издавања дозволе за производњу и промет неког производа мора прво доказати његова нешкодљивост. Амерички стандарди, напротив, омогућавају издавање дозволе пре извођења доказа о нешкодљивости. Ова пракса је довела до постепеног нестајања „класичне“ науке утемељене на преиспитивању добијених резултата током дугог временског периода, што је у свету какав смо створили луксуз који се не исплати. Пост фестум открића се из комерцијалних разлога заташкавају, како би се одложило повлачење производа са тржишта. Ауторка тврди да већина Американаца верује да ипак постоји неко ко брине о безбедности њиховог здравља и хране, што је према њеним сазнањима далеко од истине.

С обзиром на евидентан пораз ненасилног отпора, поставља се питање: да ли је ова култура у стању да се добровољно трансформише у здрав одржив начин живота?

(Преузето из Српске Информативне Платформе)

 

Референца: http://srpskaplatforma.com/index.php?option=com_content&view=article&id=952%3A2011-06-18-02-46-14&catid=41%3A2011-01-25-16-58-47&Itemid=68&lang=cir

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s