ПЕРУНОМ ПРОТИВ ЈУДЕО-ХРИШЋАНСТВА И КОМУНИЗМА – Владимир Шибалић


33622129_860731220804762_6078785626277150720_n.jpg

Јуче је у Скупштини Општине Врњачка Бања настала права полемика око наводног “богохуљења” власника хотела “Славија”, јер хoтел жели преименовати у “Перун”, те поставити кип бога Перуна у Врњачкој Бањи, што је, по мени лично, јако добар потез. Поводом овога огласила се СПЦ, тачније поп Ж. Д., са изјавама како се на тај начин “вређа српско православље” а величају “пагански демони”, а поред СПЦ огласила се и НКПЈ чији се представик жалио на премештање споменика комунистичким бандитима Миодрагу Чајетинцу Чајки и Жики Ваљаревићу, а и позивао је и на обнову споменику изроду Крцуну испред врњачке Гимназије, која већ одавно не носи име по њему.
Коме смета Перун, и повратак нашим српским и словенским коренима? Да ли то угрожава ионако већ криминализовану цркву и њене попове лопове? Зашто се уопште полемише о повратку комунистичких споменика, и коме заиста смета истински српски идентитет, овога пута оличен у древном богу громовнику?
Свима је добро познату, колико-толико, да је данашњи “заменик” бога Перуна савремени свети Илија, који заправо и нема никакве везе са словенском и српском аријевском традицијом, пуно старијом од самог јудео-хришћанства. Скандалозна изјава Ж. Д. у “Политици” да би и “подизање џамије у Врњачкој Бањи било боље од Перуновог кипа” самој полемици даје бесмисао и од ње ствара лакрдију. Многе породице у Врњачкој Бањи славе Илиндан као крсну славу, а ни саме нису свесне чињенице кога заправо славе! И сама слава је најаутентичнији српски предхришћански обичај карактеристичан искључиво за Србе, а како је могуће бити “велики Србин” а не славити славу? Коме се славски колач приноси као “жртва” ако не богу заштитнику дома и породице? Колико је мени познато, хришћански свеци не траже никакву “жртву” којом би се прослављали.
Поређење бога Перуна са споменицима црвених бандита такође прдставља смејурију на коју нисам могао остати равнодушан. Зар да се југословенским и анти-српским настројеним партизанима, због чијих су зверстава током рата страдале бројне српске честите фамилије у Врњачкој Бањи и околини, негују и чувају споменици? О томе српски омладинци малтене немају благе везе, нити их то занима, а маторе комуњаре и полтрони, којима није било доста иживљавања над свиме што је српско, желе и даље да силују умове младих Срба, а што је најгоре, најчешће из свог личног интереса, а не за добробит српског народа и његове младежи.
И још једном ћу поставити питање: коме смета бог Перун? Србима? Па управо су њега славили пре много векова! Управо им је он био надахнуће у бојевима, симбол мудрости и славе Рода. Ово је један од солиднијих доказа сарадње СПЦ и комуниста, и потврђује то да је јудео-хришћанство (уз све своје секте и фракције) “мајка” комунизму, и осталим левичарским накарадним идеологијама.

СЛАВА ПЕРУНУ!

Један коментар

  1. Само

    Да је само више оваквих подухвата. Но, ето, види се на какв отпор наилази један чин који поштује наше корене, а нити вређа некога или напада. Овим поново црква показује колику мржњу гаји према нашим древним веровањима и култури, уопште према нашој предхришћанској историји. Њен „свети“ задатак је да збрише древну аријевску-српску веру и традицију. Баш као у оној комунистичкој песмици: „збрисаћемо прошлост сву…“. Везе између тих неких идеологија итекако постоји!

Постави коментар